Banklån betalningsanmärkning

Om man dragit på sig en betalningsanmärkning får man ofta tillfällen att ångra detta flera gånger efter att detta inträffat. Ett sådant tillfälle är när man vill ta lån, då märker man nämligen snabbt att det är svårt att få ett lån om man har en betalningsanmärkning. Men är det verkligen helt kört att få ett lån om man har en betalningsanmärkning? Svaret är att det är det faktiskt inte längre, även om det var så förr, för antalet personer med betalningsanmärkningar har ökat kraftigt under senare år, och många lånegivare är förstås medvetna om att även dessa personer emellanåt vill ta lån, och har därför tagit fram låneprodukter för att möta denna efterfrågan.Detta innebär att man idag kan få ett lån, även om man har en betalningsanmärkning. Om detta är relevant för dig bör du dock känna till följande:

Alla lånegivare erbjuder inte denna möjlighet

Istället finns det fortfarande ganska många lånegivare som inte alls går med på att bevilja lån till den med betalningsanmärkningar. Du kan därför inte vända dig till vilken lånegivare som helst för att ta dessa lån. Det krävs istället att du gör lite research for att hitta lånegivare som inte kommer att ha problem med det faktum att du har en betalningsanmärkning, och sedan ansöker om lån av just dem. Annars kommer du nämligen bara att slösa bort värdefull tid på att ansöka om lån som du ändå inte kan få. Att hitta lånegivare som kan tänka sig att låna ut pengar även till den med en betalningsanmärkning är dock inte alls svårt, även om det skulle vara första gången efter att man fått betalningsanmärkningen som man ansöker om detta. Ta helt enkelt en sökmotor till hjälp för att hitta dessa långivare enkelt och snabbt.

Banklån med betalningsanmärkning

Ditt lån kommer att bli lite dyrare

Det faktum att du har en betalningsanmärkning innebär nämligen att du är en högre så kallad kreditrisk för den lånegivare som beviljar dig ditt lån. För att balansera denna risk lite, kommer lånegivaren att ta ut en högre ränta på ditt lån, i jämförelse med vad de hade tagit av någon som saknar betalningsanmärkning. Så förbered dig på att lånet kanske inte kommer att vara lika billigt som de lån du tog innan du fick betalningsanmärkningen, helt enkelt!

Alla lån du kan ta är inte likadana

Istället kan de lån du kan ta skilja sig åt ganska mycket, både när det gäller priser, återbetalningstider och villkor i övrigt. Bara för att du har en betalningsanmärkning bör du därför inte underlåta att göra en ordentlig lånejämförelse innan du ansöker om lånet. Så bekanta dig med flera lånealternativ och lånegivare innan ansökan, för att vara säker på att du hittar det lån som är bäst för just dig!