Banklån eller billån?

Om du ska köpa en ny eller begagnad bil och inte riktigt har de pengar som krävs för detta, har du två alternativ av lån att välja mellan för att göra detta: ett vanligt banklån eller billån, som är specifikt avsedda för inköp av bilar. Men vilket alternativ är egentligen bäst? Detta ska vi försöka reda ut i denna artikel.

Vad är fördelarna med ett banklån?

Om du vill ta ett vanligt banklån har du väldigt många olika lånegivare att välja mellan, både vanliga banker och andra, fristående lånegivare. Detta gör att du kan välja var du vill låna, baserat på den återbetalningstid du vill ha, vad kostnaden är och så vidare, ganska fritt, vilket många gillar förstås. Dessutom behöver man när man tar ett banklån inte uppge vad man ska använda pengarna till, eftersom banklån är så kallade lån utan säkerhet, så du behöver inte berätta något om vilken bil eller liknande som du ska köpa i samband med ansökan. 

Ta ett banklån till nya bilen här:

Vidare går det ofta väldigt snabbt att både ansöka om och få banklån, då flera av de lånegivare som erbjuder dessa lån är nätbaserade och har bra ansökningstjänster för att ansöka om lånet via nätet. Så det är absolut inte krångligt att ansöka om dessa lån på något vis!

Vad är då fördelarna med ett billån?

För det första kan man, framför allt om man har en viss kontantinsats själv, få riktigt bra förmåner på billån, om man vänder sig till rätt lånegivare. Detta innebär framför allt att ett riktigt billån kan bli riktigt mycket billigare än ett banklån om man vänder sig till rätt lånegivare för billånet.
Detta beror på att man lämnar bilen som säkerhet för lånet, vilket gör att man innebär en lägre kreditrisk för lånegivaren. 

Banklån eller billån

Varför tar då inte alla billån istället för banklån?

För det första har billån vissa begränsningar, vilket gör att dessa lån inte är så attraktiva för alla låntagare. Bland annat tar många lån genom olika bilföretag, och gör man detta, måste man förstås i regel även köpa bilen av samma företag. Vissa vill dock inte detta, utan vill ha så mycket frihet som möjligt när det gäller var man köper bilen, och lite av denna frihet går man miste om när man tar ett billån genom en bilförsäljare.

Vidare är kraven på billån hos de flesta lånegivare i regel högre än vad kraven är för vanliga banklån, så alla som köper en bil kan faktiskt inte ens få ett billån. Men kan man det, brukar i regel ett billån vara det bättre alternativet, åtminstone rent kostnadsmässigt.


SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
1000länkar.com - gratis länkkatalog
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog