Banklån med låg ränta

Om du ska låna pengar vill du förstås inte betala mer för ditt lån än nödvändigt. Men att hitta ett banklån som har en så låg ränta som möjligt är å andra sidan inte heller alltid det lättaste, så här kommer några tips gällande hur var och en kan hitta ett banklån med låg ränta:

Vänd dig till en bank där du redan har någon form av engagemang

Har man en stabil ekonomi och kan visa detta, genom tidigare engagemang, sparkonton eller liknande, kan man nämligen ibland förhandla till sig bättre villkor och räntor på ett banklån än annars. Så börja alltid din jakt på ett banklån med att kontakta banker som du redan har någon form av engagemang hos!

Förslag på banker som erbjuder lån

Jämför flera olika banklån

Detta är verkligen a och o, för de flesta lyckas inte hitta det banklån som har den lägsta räntan på första försöket. Istället kan det vara nödvändigt att titta på väldigt många banklån för att hitta ett med en riktigt bra ränta. Man kan jämföra räntor på olika banklån både manuellt, genom att gå in på olika bankers och lånegivares hemsidor och se vad de tar för sina lån, men man kan även använda olika automatiska jämförelsetjänster för banklån för att göra detta på ett snabbare och smidigare sätt. Tänk dock på att alla banklån inte nödvändigtvis finns med i alla jämförelsetjänster, så vill du vara helt säker på att du har en så bra översyn av lånemarknaden som möjligt, kan det vara en god ide att testa flera jämförelsetjänster för säkerhets skull.

Banklån till låg ränta

Ansök med en medlåntagare

Detta är framför allt ett tips för dig som kanske har lite svagare ekonomi. För dig kan det nämligen vara lite svårare än för andra att hitta ett banklån med låg ränta, då du innebär en större så kallad kreditrisk för lånegivaren eller banken. Men du kan öka dina möjligheter att få lånet, samt få en bättre ränta på det, om du har en medlåntagare, t.ex. din make eller maka eller sambo eller liknande, eftersom ni då delar på ansvaret och risken för lånet. Så är det inte absolut nödvändigt att ta lånet själv, ansök med en medlåntagare istället, det kan löna sig!

Låna inte bara av banker

De flesta vänder sig med automatik till bankerna av gammal vana när de ska ta lån. Men det är faktiskt inte alltid som detta är det bästa alternativet, vare sig kostnadsmässigt eller annars, så det lönar sig förutom bankerna även att ta en titt på andra lånegivare innan man ansöker om lån. Idag är lånemarknaden i Sverige nämligen enorm, så det finns många andra lånegivare att välja mellan också, och konkurrensen mellan dem är enorm, vilket gör att man faktiskt kan hitta ganska förmånliga lån hos många av dem.